lördag 20 februari 2016

BELARUS LOUNGE Bok & Bibliotek 22-25 september 2016 – välkommen!
LOUNGE BELARUS
Välkommen till Bok & Bibliotek 22–25 september 2016!

Vilka böcker från Belarus är översatta från belarusiska och ryska till de nordiska språken? Vilken, vilka är favoriterna? Vilka barnböcker av svenska författare finns på belarusiska och ryska? Vilken av Nobelpristagarens Svetlana Aleksijevitjs böcker är BÄST? Vi har en omröstning med bokpriser! 
I vår LOUNGE BELARUS, som arrangeras av Litteraturresan/Belarus, sker en presentation av landets mest intressanta litteratur. Inför årets bokmässa har vi bokat plats på Internationella torget, H-hallen. Det är där vi kommer att finnas i fyra dagar och bjuda på en kopp te & snacks. Sjunk ned i en av våra två soffor och spana in vad som bjuds. På plats finns Lana Willebrand, Nadya Kandrusevich-Shidlovskaya, Books from Belarus, och många fler. 
Viktor Martinovitj. Författaren och journalisten Viktor Martinovitj är en av våra gäster på årets bokmässa (här finns ett inslag där han medverkar, P1 Kultur: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6371896). Hans medverkan på Bok & Bibliotek sker i samarbete med flera parter, bl a Union to Union och Svenska institutet. 
Vi återkommer om på vilka tider och när han ska framträda. 
Här är ett seminarium, torsdag 22/9 kl. 12: https://bokmassan.se/programs/nar-demokratins-forsvar-blir-ett-brott/


Svetlana Aleksijevitj kan tyvärr inte delta på årets bokmässa – men vi kommer självklart att lyfta fram hennes böcker och författarskap under dagarna. Nobelföreläsning på engelska, svenska, ryska, franska och tyska:

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2015/alexievich-lecture_sv.html

LOUNGE BELARUS på Bok & Bibliotek 2016 arrangeras med
stöd
av Svenska institutet och i samarbete med
Book from Belarus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar