måndag 5 november 2012

Helsingborg 14 november: Solja Krapu och Barys PjatrovitjVälkommen till Stadsbiblioteket i Helsingborg den 14 november! Vi bjuder på Poetry Slam i Café Birger och i hörsalen författarna Barys Pjatrovitj och Dmitri Plax. Fri entré.
Stadsbiblioteket, Bollbrogatan 1.

Poetry Slam-priser:
1000 kr för vinnaren, 500 kr för 2:a ch 300 kr för 3:e plus bokpriser. Max 5 min per deltagare. Ingen föranmälan! Solja Krapu leder övningen. OBS! (Denna poesitävling är inte kopplad till Svenska Mästerskapen, dvs ger ingen plats i Helsingborgfinalen eller i Malmöfinalen i Poetry Slam).

Barys Pjatrovitj är författare och ordförande i det oberoende belarusiska författarförbundet. Han finns utgiven i Sverige på Malmöförlaget Rámus med titlarna ”Fresker” (2008) och Torget, en kärlekshistoria (2011).
”Torget (en kärlekshistoria)” är en vacker berättelse om två unga människor som till slut får varandra. Det är på Oktobertorget i Minsk under de svinkalla dygnen i slutet av mars 2006. Den belarusiska oppositionen har samlats för att protestera mot den totalitära regimens valfusk och i det provisoriska tältlägret på torget spirar kärleken mellan Ales och Maryjka. För mig som läsare står det klart att nu är det på riktigt – både kärleken och de politiska protesterna.” (Svenska Dagbladet 29/10-11). www.ramus.nu/forfattare/barys.htmDmitri Plax är född i Minsk, Belarus. Han har under de senaste 20 åren arbetat främst som konstnär och författare. Även verksam på Sveriges Radio som producent. Utkom 2011 med boken ”re citat iver” (Erzats). I sin nya bok undersöker han ”språkets hållfasthetslära”. Har deltagit på flera Litteraturresor. www.ersatz.se/bok_plax.htm

Solja Krapu, född i Finland och bosatt i Umeå. Sverigefinsk estradpoet och författare. 
Hon har vunnit SM i Poetry slam 1997 och 1998. Hon har även skrivit bilderböcker. År 2002 tilldelades hon Slangbellan, Sveriges barn- och ungdomsboksförfattares pris till årets mest lovande barn/ungdomsboksdebutant, för texten till bilderboken ”Jag behöver lillbrorsan”. Har deltagit på Litteraturresan i Belarus 2008. http://www.soljakrapu.se/sk/kontakt.htmlI Helsingborg inför mötet samarbetar vi med Tania Bauder, som arbetar med kultur och integrationsfrågor i Bjuv. Tel. 076 166 56 26.
Verksam i www.linnebla.eu som bl a har genomfört vitryska kulturveckor i Helsingborg.

Annons i Helsingborgs Dagblad.


Vår annons i Helsingborgs Dagblad ser ut så här. Ladda gärna ned affisch, annons och sprid! Information Maria Söderberg 070 3500555 eller Linda Nilsson, RNS 070-5734259.

Arrangör Litterarurresan/Belarus med stöd av Sida.

MER I HELSINGBORG! RÖDA KVARN.

När vi avslutat kvällens möte i hörsalen på Stadsbiblioteket vandrar vi över till Röda Kvarn. Några minuters promenad. Där hälsas vi välkomna av Poetisk plattform, en litterär förening i Helsingborg. http://www.poetiskplattform.se
Under kvällen har de besök av poeten Sara Gilliard och lokala poeter. Musikunderhållning. Våra gäster i Litteraturresan kommer på något sätt att medverka, men hur – ja, det får vi se! Fri entré.

Kulturpiloterna 14/11 kl. 17
Vid 17.00 drar Kulturpiloterna igång med Helsingborgsdikt framför Stadsbiblioteket. Under en timme får förbipasserande bli en del av denna versen, alla är välkomna att dela med sig av sina tankar och känslor med ett ord eller en rad. Skrivna på ett och samma papper, ska dessa uttalanden utforma “Helsingborgsdikten” – en opretentiös beskrivning av dagens stämning i staden. Hälsningar Tania Bauder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar